Framkallningstest

Att välja en framkallningsbutik på internet är inte lätt bland djungeln av olika val som finns där ute framförallt när det även finns fysiska butiker. Men tiderna har ändrats och det är faktiskt lättare än någonsin att beställa på nätet speciellt om du vill framkalla bilder gratis! För tre år sedan publicerades ett test från 6 framkallningssajter med fokus på kvalitet och användravänlighet dock anser jag att artikeln är ouppdaterad! Därför har vi (jag och min vän) framkallat hos tre populära tjänster i Sverige som även erbjuder garanti på sitt sortiment vid eventuell missnöjdhet. Genom vårt framkallningstest kan du ta del av vår erfarenhet och analys innan du beställer på internet.

butiken icaEtt namn som många i Sverige är bekanta med och som de känner tillförlitlighet är ICA. Trots dess kända bakgrund så känner samtliga inte till deras framkallningsvarumärke som heter ICA Foto och som dessutom drivs av ICA koncernen.

butiken fujiFörutom ICA foto beställde vi även hos Myfujifilm och Smartphoto. Myfujifilm använder sig av sitt eget papper för framkallning och det heter FujiFilm Crystal Archive vilket även ICA Foto använder också. Hos Smartphoto ingå en tjänst som heter smartgaranti som skyddar och lovar att ersätta kunder med en likvärdig produkt om det skulle bli fel eller om de blir missnöjda.

1. Användarvänlighet
Processen att göra en beställning idag är väldigt enkelt. Faktum är att det är så pass enkelt att Smartphoto inte ens kräver ett konto alls. Alltså behöver kunder inte logga in för att slutföra köpet. Däremot, så kräver myFujifilm och ICA Foto att kunder registrerar sig och skapar ett konto som tar max 30 sekunder annars går det inte att beställa.

Alla tre fotobutiker är stilrena och det tar inte mer än tre minuter för att skicka iväg sin beställning. Som betalningsalternativ kan du endast välja fakturavtal hos Myfujifilm och fakturaavgiften är 0 kr. Däremot, kan du välja kortbetalning eller direktbetalning hos ICA Foto och Smartphoto.

2. Leveranstid
Vid beställning så skickades det ett bekräftelsemejl och leveranser från Myfujifilm, ICA Foto och Smartphoto tog precis lika lång tid. Därmed, så levererade de enligt utlovad leveranstid från respektive butik. Vi skickade iväg framkallningen söndag kväll och alla tre fotobutiker levererade bilderna fredag förmiddag.

Vårt framkallningstest

Genom vårt framkallningstest så visade det sig att ICA Foto har lyckats men även Myfujifilm och Smartphoto. Alla tre butiker har överlag framkallat enligt kvalitéstandard och som kund så kan vi utgå ifrån att man kommer att känna sig nöjd. Om det finns något litet att påpeka så är det nog att Smartphotos framkallning är en aning mörkare och om vi ska ge detta ett värde så skulle det vara minimalt 5% skillnad jämfört med de övriga två.

En av bilderna från framkallningarna är från hösten när det finns röda och gula färger ute i naturen. Fotot är på en hund som sitter på gräset med löv omkring sig. Detta, för att ta reda på hur de olika färgnyanserna på löven ser ut samtidigt som skärpan är i fokus på hundens päls och hårstrå. Även här kan vi bekräfta att framkallningen från respektive butik har gjort ett bra arbete eftersom det inte finns några större märkvärdiga skillnader mot originalbilden som togs med en telefon.

3. Pris vs bildkvalitet
skillnad på kvalité och pris på fotografiernaVem har lyckats bäst? Alla tre butiker har lyckats väldigt bra med att framkalla vår beställning som bestod av totalt tre olika bilder. Däremot är det bra att veta att ICA Foto är lite billigare om du använder ditt ICA-kort samtidigt som du samlar bonuspoäng som gynnar dig långsiktigt.

Med nuvarande kampanj så är faktiskt Fujifilm billigast eftersom du kan beställa 100 valfria bilder gratis (portoavgift tillkommer) däremot är Smartphoto lite dyrare men erbjuder billigare fraktalternativ.

Så här sammanfattar vi det hela:

myfujifilmica fotosmartphoto