Julkort med foto

Julen är en mysig och inspirerande tid på året, en viktig högtid för många i Sverige. Julkort skickas med julmotiv till vänner, släkt och bekanta för att förmedla tankar och julhälsningar. Många föredrar att göra personliga julkort av egna fotografier och tillsammans med en personlig julhälsning skapa det alldeles speciella julkortet.

Vi har gjort en jämförelse mellan tre stora företag och deras julkortstjänster 2018. Vi har tagit hänsyn till bland annat leveranstid, fraktavgift, temamallar, julkortsmallar, valmöjligheter mellan form och färg men även eventuella rabattkampanjer som kan påverka priset. Vilket företag matchar dina önskemål?

ica fotoJulkort från ICA Foto
ICA Foto samarbetar sedan 2006 med Photobox och finns etablerat i 19 länder. ICA:s fotobutik erbjuder många produkter och tjänster med riktigt bra kvalité och bra priser. Genom att använda ditt ICA-kort får du även bonus på dina inköp i webbutiken så här får du som medlem en extra fördel.

ICA har 230 temamallar med bred variation, detta gör att du kan hitta det perfekta temat att matcha dina bilder med! Formaten som erbjuds är enkla kort i kvadrat, A6 porträtt, A6 landskap och panorama. Men även vikta kort i kvadrat, A6 porträtt och A5 porträtt.

Förutom att kunna ladda upp ett enda foto så finns det mallar som ger möjlighet att dela upp julkortet i flera delar så att du kan använda upptill 3 bilder på samma kort. Självklart finns det även julkortsmallar utan foton i en enkel färg med ett mönster på t.ex. en julgran där du kan skriva dit din egna personliga julhälsning.

 

 
 
smartphotoJulkort från Smartphoto
Smartphoto är en av de större fotoproducenterna i Europa med över 5 miljoner kunder i 20 länder. Företaget erbjuder något som heter smartgaranti som är detsamma som 100 % nöjdkundgaranti. Genom att utnyttja smartgaranti och smartbonus kan du handla tryggt och smart.

Här hittar du 1690 olika julkortsmallar och teman i speciella format och färger. Du han välja mellan flera olika storlekar och några av dessa med t.ex. rundade hörn. Du kan välja mellan flera olika pappersstrukturer med både glans och glitter och matt struktur. När du har satt prägel på ditt julkort kan du även matcha upp kortet med ett kuvert i samma färg och struktur.

Du kan även kombinera flera foton i ett och samma julkort och komplettera med en personlig julhälsning. Smartphotos julkortsortiment passar dig som önskar många valmöjligheter och har en klar bild över hur du vill utforma just ditt julkort! Här finns utrymme för den kreativa skaparen!

 

 

optimalprintJulkort från Optimalprint
Optimalprint är idag etablerat i 20 olika länder och har sin produktion i Sverige. Optimalprint erbjuder tjänsten pengarna-tillbaka-garanti. Det betyder att om du av någon anledning inte är nöjd med din beställning så erbjuder tryckeriet gratis omtryck eller pengarna tillbaka. De är väldigt måna om att deras kunder skall vara nöjda och det syns tydligt på deras recensioner!

Tryckeriet har 390 mallar tillgängliga med julkorts tema och flera av dem finner du inte på andra tryckerier! Deras utbud ger dig stora valmöjligheter på designalternativ, storlek och färg. Här kan du leka med bilderna och bland annat bilda former av t.ex. en pyramid av flera små bilder, eller hålla kortet stilrent och enkelt med tonade bilder och ett enkelt typsnitt. De har också teman som första julen som passar bra till nyfödda barn som upplever just sin första jul.

 

 

 

LEVERANSTID VS PRIS – VEM ÄR BÄST?

Ofta ställs frågan ”vem är bäst?” och faktum är att jag inte vill favorisera något företag just för att du själv skall avgöra vilket företag som matchar dina önskemål på bästa sätt. Genom att samla tre av de populäraste julkorts butikerna i Sverige så får du själv avgöra vem som förtjänar din beställning. Alla tre butikerna erbjuder även rabattkampanjer som gynnar oss vanliga konsumenter så att vi tillsammans kan spara pengar.

JULKORT MED EGNA FOTON – ÅRETS NYHET?

julkort med fotoNej det är inte riktigt ”årets nyhet” dock är trenden här för att stanna! Visste du att år 2016 skickades nästan 23 miljoner julkort via post? Enligt PostNord skickades det i snitt 9 julkort per hushåll i Sverige vilket är väldigt mycket! Många föredrar fortfarande att få sin julhälsning via post och traditionen finns kvar ännu. Att avsluta julen och påbörja det nya året med ett personligt julkort är verkligen pricken över i:et.

Gör som många andra och beställa dina julkort foto tillsammans med oss. Välj mellan hundratals mallar och komplettera med en julhälsning – personligare kan det inte bli! Lycka till!